Hoe creëren we problemen die er niet zijn?
Hoe creëren we problemen die er niet zijn? De mens zijn brein speelt een enorme hoofdrol in zijn leven. Helaas niet altijd de juiste. We geven het brein veel te veel ruimte om destructief te zijn. Voor we het in de gaten hebben, zitten we in een overdenk modus en al voelt die niet fijn. Ermee stoppen, nee.
We hebben geen idee hoe we ons brein juist kunnen gebruiken. Veel problemen ontstaan door alles te overdenken. Nu is ergens over denken heel erg slim en goed. Maar overdenken niet. Wat is het verschil?
We vragen het aan een spiritueel consulent van Zesde Zintuig, paragnost/medium Manuela, bekend van diverse TV programma’s. Manuela wat kun jij ons vertellen over het brein van de mens en hoe we die het beste kunnen gebruiken?
Niet te veel piekeren en je druk maken, dat als eerste. Voor je het weet heb je zoveel bedacht, dat je er angstig van wordt en niet eens meer durft. Zal een voorbeeld geven. Je hebt een eerste date en je hebt al wat teleurstellingen achter de rug. Daardoor ben je heel voorzichtig geworden en je zit absoluut niet weer op een teleurstelling te wachten. Je brein maakt om die reden de dagen voor de date overuren.
Maar alles wat je bedenkt, bestaat niet. Je creëert alleen maar problemen er bij. Hoe die ander jou zal zien. Of je wel het juiste kleding hebt om aan te trekken. Of je haar misschien door de kapper nog even gefatsoeneerd moet worden. Op de dag zelf loop je hysterisch rond. En zo ga je op een gegeven moment zoveel problemen zien, dat je in staat bent om van de date af te zien.
Je brein heb je de hele hand gegeven om van iets wat juist heel erg leuk is, een drama te maken. Zo creëer je problemen die er niet zijn. Er zijn legio voorbeelden te noemen geeft paragnost/medium Manuela van Zesde Zintuig aan.
We creëren in feite de meeste problemen zelf en dat komt, omdat schijnbaar ons gezonde verstand op de een of andere manier verdwijnt. Als ons iets te wachten staat, wat nieuw is, waar we tegenop zien. Waar we angstig voor zijn.
Met name dat laatste, de angst kun je door overdenken van wat er allemaal zou kunnen gebeuren, zo groot maken, dat het je zelfs kan verlammen. Of hyperventilatie aanval krijgt, pijn op de borst. Je moet er toch eigenlijk niet aan denken dat je het zelf zo bont maakt voor jezelf. Want als dit gebeurt, heb je serieuze problemen. Die je toch echt in deze gevallen zelf veroorzaakt.
We veroorzaken echt de meeste problemen in ons leven zelf. Wij van Zesde Zintuig weten de reden. Als we die delen met een chat cliënt, zijn ze vaak verbaasd. Die verbazing is voor ons mediums en paragnosten dan weer een teken, dat datgene wat wij als reden er voor zien, klopt.
De mens leert zelf niet na te denken. Dat meen je Manuela van Zesde Zintuig? Dat meen ik. Als het op zelf nadenken aankomt, als vooruitkijken, dingen afwegen, zelf keuzes maken. Beginnen de meeste vast te lopen, enorm te twijfelen en heb je ook weer, zonder dat je het in de gaten hebt, een probleem gecreëerd. Het zelf nadenken doen we in feite de hele dag. Wat zal ik eten vandaag. Wat heb ik nodig aan boodschappen. Hoe ga ik mijn werk organiseren, wat eerst, wat kan wachten.
Totdat er ineens iets gebeurt wat we niet gewend zijn, of niet kennen. Dan staan de meesten met de handen in het haar. Dan gaan we anderen raadplegen, vragen stellen. Ieder heeft zo zijn eigen mening en daar is ie weer. Je creëert er weer problemen bij. Terwijl, als je zelf er over zou nadenken, en naar je gevoel zou luisteren, niet in de paniek schiet, los je datgene waar je voor staat op. Zonder dat je er iets extra’s bij creëert.