Welke functies hebben onze emoties
Welke functies hebben onze emoties. Vaak zijn we ons er niet eens van bewust, maar onze emoties komen en gaan, de hele dag door. We kunnen ze voelen, en anderen zien ze. We kunnen ze ook van een ander voelen, we zijn tenslotte energie. Welke functies hebben onze emoties?
Wij, de mediums en paragnosten zijn ons terdege bewust van emoties. We zien en voelen ze met ons zesde zintuig. Als we een ieder die ons consulteert op de chat of de bellijn naar behoren willen helpen, kun je niet zonder het opvangen van de energie van de ander.
Energie ontstaat door onze emoties. Het zet ons aan, zeg maar, een motor die gaat draaien. Als we s’ morgens wakker worden hebben we, als het goed is, energie opgedaan. De emotie die we dan voelen, hetzij heerlijk uitgeslapen, stappen we met een goed been uit bed. Evenzo kan het zijn, dat je vermoeid uit bed stapt. Het zijn de emoties heerlijk en vermoeidheid in deze die onze energie in gang zetten, of juist niet, zegt medium Hope van Het Zesde Zintuig.
De volgende stap is dat een emotie ons duwt, een bepaalde stap te gaan zetten. Bij vermoeidheid zal de energie laag zijn en zullen de stappen waarin je emotie je duwt een stuk inspannender zijn, dan dat je opgewekt uit je bed springt en gaat genieten van een douche.
Je ziet, zegt medium Hope van het Zesde Zintuig hoe we worden gestuurd door onze emoties en welke functie ze hebben, dat deze heel belangrijk is. Een andere functie van onze emoties is in contact komen met anderen.
Ook daar komt energie bij kijken. Je kunt woorden nog zo aardig willen uitspreken, maar als de energie er onder “vijandig” is dan wordt dat opgevangen door de ander. Maar even zo goed kunnen emoties ook ons gevoel uitdrukken van medeleven, empathie, begrip, liefde.
Emoties zijn er ook om ons tot iets aan te zetten. Al zou je het liefst op de bank neer willen ploffen, diep van binnen is er dan een emotie die je toch nog net even dat duwtje geeft, om die ene klus, waar je al lange tijd tegen aanhinkt, uit te voeren.
Ook dan voel je weer een emotie. Die van blijheid en trots dat je de klus toch maar mooi hebt geklaard. Zo zie je dat emoties een soort van motor voor ons zijn die onze energie aansturen. Zo kunnen negatieve emoties juist onze energie ondermijnen.
Wat denk je van felle boosheid, dat zal eerst zorgen voor een dot adrenaline, en daarna zul je in elkaar kunnen zakken. Dan moet je tot jezelf komen. Er is zoveel energie verbruikt voor de emotie boosheid, dat je letterlijk moet bijtanken.
Je kunt het zien als een auto, je trekt hard op en daarna moet je op de rem trappen, omdat er een verkeerslicht staat dat op rood staat en je dus niet met eenzelfde gang door kunt rijden. De mens is een heel mooi mechanisme en des te meer je van jezelf begrijpt, des te beter begrijp je je emoties en dan dus ook wat je veel energie kost en weinig.
Emoties leiden of, of lijden ons. Beide kunnen er zijn. Als je in een stressvolle periode zit, kun je de grond onder je voeten soms niet voelen. Het is een onzekere wiebelige fase, waarbij je eigenlijk krachtloos wordt gestuurd door je onderliggende emoties.
Dat noemen we ook wel leven op een automatische piloot. Er zijn dan wel emoties, maar die zijn afgevlakt. Je begrijpt nu ook dat je dan over weinig tot geen energie beschikt, mdat emoties onze energie aansturen.